Floor Lift®

Floor Lift® je tehnologija, ki rešuje težave v primeru posedenih tlakov.

Dvigovanje in niveliranje tlaka (poda) je rezultat raztezanja smole Uretek®, ki jo injektiramo v prazen prostor med tlakom in zemljino.

Hitra in takojšnja rešitev.

Kdaj uporabljamo Floor Lift®

Pri ugotavljanju vzrokov za posedanje tlakov se običajno osredotočimo le na zgornji ustroj (tlak sam), pozabimo pa na spodnji ustroj (zemljino oziroma temeljna tla).

Praznine v spodnjem ustroju posledično povzročijo posedanje, poškodbe, deformirano površino in poškodbe na dilatacijah tlaka.

To se ne dogaja le pri tlakih v zasebnih hišah, trgovinah in skladiščih, temveč tudi pri industrijskih tlakih, letaliških stezah ter podobnih pohodnih in povoznih površinah.

Z uporabo tehnologije Floor Lift® lahko razrešimo vse omenjene težave.

Kako deluje Floor Lift®

Skozi tlak naredimo vrtine s premerom 12 – 15 mm.

Skozi vrtine injektiramo raztezno smolo. Ko smola v celoti zapolni zemljino, se preusmeri navzgor in začne dvigovati tlak.

Dvigovanje spremljamo z lasersko merilno napravo z natančnostjo do desetinke milimetra.

Rezultat posega je ustrezno niveliran tlak (zgornji ustroj), zemljina (spodnji ustroj) pa ima zdaj izboljšanje parametre nosilnosti in stabilnosti. Kadar potrebujemo še dodatno nosilnost zemljine pod tlakom, lahko to storimo s tehniko Deep Injections.


Sistem Uretek Floor Lift je hitra in natančna tehnika za utrjevanje temeljnih tal in za reševanje težav s posedenimi tlaki v industrijskih halah ter na površinah kot so ceste, letališke steze, javne pohodne površine, zasebni objekti, itd.