Prej - Potem

Tehnologija Uretek izvira iz severne Evrope in je odraz značilne skandinavske miselnosti. Njene odlike so inovativnost, enostavnost, hitra in učinkovita izvedba brez razkopavanja, prijaznost do ljudi in okolja, prilagodljivost in izjemna učinkovitost. Da, vse to je Uretek. Kako so videti objekti pred našim posegom in po njem? Kako izgleda naše gradbišče med posegom in takoj po kočanem posegu? Predstavljamo vam nekaj primerov iz naše prakse.

Prej – potem: Terasa

Ploščadi, terase in pločniki ter druge povozne in pohodne površine utrpijo pri deferenčnih posedkih tako estetske kot funkcionalne deformacije. Sistem Uretek Floor Lift omogoča dvig, niveliranje in stabiliziranje posedenih površin. Pomembno je razumeti, da so dvigi možni pod naslednjimi pogoji: Osnovna konstrukcija površine mora biti dovolj toga (čvrsta). Na delu objekta, ki ga dvigujemo, ne […]

Preberi več >

Prej – Potem: Garaža

V spodnjem primeru je prišlo do posedanja zunanje nosilne stene garaže. Dostop do stene z zunanje strani ni nil možen, zato smo poseg opravili iz notranjosti objekta. Sistem Uretek je zelo prilagodljiv – za izvedbo posega potrebujemo zgolj stojno višino, zato lahko brez težav izvajamo posege tudi v notranjosti objektov.

Preberi več >

Prej – potem: Prizidek

Prizidki imajo zelo pogoste težave z diferenčnim posedanjem. Glavni vzroki so izvedba gradnje v različnem časovnem obdobju (prizidek je dodan z zamikom več let), temeljenje na šibkem nasipu ob osnovnem objektu, različna etažnost konstrukcije, pri čemer je osnovni objekt podkleten, prizidek pa nepodkleten. Prizidki se pogosto gradijo v lastni režiji, kjer je nevarnost strokovnih napak […]

Preberi več >

Prej – potem: Vhod v hišo

Z manjšimi konstrukcijami so včasih velike težave. Primeri tega so vhodi v hišo, vetrolovi, zunanja stopnišča, nadstreški… Uretek izvaja tovrstne (manjše) posege samo v kombinaciji z večjimi sanacijami. Namig: Pred posegom se tlakovci tik ob steni začasno odstranijo, na svoje mesto pa se lahko položijo takoj po zaključku del. Enostavno in brez poškodb!

Preberi več >